Top 3 Verkkopankkia Suomessa

Top 3 Verkkopankkia Suomessa

Kun maailma muuttuu kohti digitaalisuutta, verkkopankkitoiminta on yhä suositumpaa ja kysytympää. Ihmiset eivät enää todellakaan halua jonottaa ikuisuuksilta kestävissä jonoissa pankissa, kun samat palvelut voidaan suorittaa älypuhelimen tai tietokoneen kautta! Kuitenkin, koska Suomessa on niin paljon pankkeja, kuinka voisi sitten varmistaa, että valitsee tarpeisiin parhaiten sopivan sellaisen? Olemme tehneet yhteenvedon kolmesta Suomen parhaasta pankista, jotta pääsisi alkuun!

Miksi verkkopankki?

Yksi tekniikan ihmeistä on, että sen avulla voimme suorittaa jokapäiväisiä tehtäviä mukavasti omasta kodistamme käsin. Sama pätee myös verkkopankkiin. Vaikka verkkopankilla on monia lisäetuja verrattuna perinteisiin kivijalkapankkeihin, niin tässä on joitain tärkeimpiä ominaisuuksia:

1) Käytännöllisyys

Verkkopankkitoiminnolla ja mobiilisovelluksilla tehtävät, jotka ennen vaativat fyysistä pankkitiliä, voidaan nyt suorittaa mistä tahansa päin. Vaikka jotkut palvelut edellyttävät edelleen fyysistä allekirjoitusta tai läsnäoloa pankissa, suurin osa pankkitoimenpiteistä voidaan nyt suorittaa virtuaalisesti. Tietenkin on aina mahdollista keskustella verkossa pankin edustajan kanssa tai soittaa heille suoraan, jos tarvitsee lisäapua!

2) 24-käytettävyys

Yksi suurimmista haitoista useimmissa perinteisissä pankeissa on, että ne ovat avoinna vain tiettyinä tunteina koko päivän. Aikataulustasi ja saatavuudesta riippuen nämä rajoitetut aukioloajat voivat olla varsin merkittävä este. Verkkopankin avulla voi suorittaa pankkiasiat milloin vain. Tämä joustavuus ja mukavuus on varsin ylivertaista!

3) Säästöä

Kun yhä useammat ihmiset siirtyvät verkkopankkiin, pankit voivat optimoida menonsa. On jopa joitain pankkeja, jotka ovat 100% verkossa. Koska pankki pienentää työvoimakustannuksiaan, se antaa heille mahdollisuuden siirtää säästöt asiakkaille alhaisemmilla palvelumaksuillaan. Toisin sanoen siirtymällä verkkopankkiin saattaa myös alentaa epäsuorasti pankkipalvelumaksuja!

Mitä edellytetään pankkitilin avaamiseksi?

Pankkitilin avaamiseksi Suomessa – verkossa tai henkilökohtaisesti – henkilön on täytettävä seuraavat ehdot: [1]

Ikä: Sinun on oltava yli 18-vuotias tai sinulla on oltava vanhempien suostumus
Osoite: on toimitettava todiste osoitteesta Suomessa
Tunnistaminen: sinun on annettava valokuvallinen henkilöllisyystodistus, ja useimmat pankit pyytävät nimenomaan henkilötunnusta & KELA-korttia
Tulot: sinun on esitettävä todistus työllisyydestä tai todistus kouluun ilmoittautumisesta

Niin kauan kuin täytät kaikki yllä olevat vaatimukset, sinulla on oikeus perustaa verkkopankkitili Suomessa!

Suosituimmat 3 verkkopankkia Suomessa

Suomessa on monia erinomaisia verkkopankkeja, mutta tässä on 3 parasta vaihtoehtoa:

1) N26-pankki

N26-pankin suosio kasvaa kaikkialla Euroopassa. Se tunnetaan yksinkertaisuudestaan ja joustavuudestaan, ja sen käytössä painotetaan erityisesti tekniikkaa ja sen avaamia mahdollisuuksia. [3]

Vaikka se tarjoaa erilaisia tili- ja vakuutusvaihtoehtoja, yksi sen suosituimmista ominaisuuksista on mahdollisuus synkronoida maksut muiden tuotemerkkien, kuten Apple Pay, Mastercard ja monen muun kanssa. Kaikki sen ominaisuudet löytyvät kätevästi heidän Apple- ja Android-sovelluksistaan, joten tämä on kätevä pankkivaihtoehto kaikille, jotka haluavat siirtyä kohti digitaalisuutta!

2) Bunq-pankki

Jos etsii pankkia, joka ei ole vain turvallinen, mutta yrittää myös muuttaa itse finanssialaa, niin Bunq olisi se oikea! [4]

Lisäksi, että pankki yksinkertaisia säästö-/sekkitilejä, se tarjoaa myös Green-tilin, joka lahjoittaa rahaa puiden istutukseen jokaisen käytetyn 100 euron yhteydessä. Bunqilla on myös yhteisö, joka järjestää asiakkailleen esimerkiksi joogan kaltaisia tapahtumia. Näissä tapahtumissa läsnä ollessa yksi Bunqin tarjoama ominaisuus, joka voi olla hyödyllinen, on Split Payments, jonka avulla voi ladata kuitin ja jakaa sen helposti ystävien kanssa.

3) Aktia-pankki

Aktia-pankki on yksi suurimmista pankeista koko Suomessa. Älä kuitenkaan anna pankin koon ja pitkien traditoiden aiheuttamaa epäilyksiä heidän nettipankkitoiminnastaan.

Yksi Aktian parhaista ominaisuuksista on, että voi täyttää kaikki pankkitarpeet yhdessä paikkaa – säästötilit, vakuutukset, kiinnitykset. Tärkeää on, että melkein kaikki nämä palvelut ovat saatavilla verkossa! Tämä on hieno muistutus siitä, että joskus perinteiset pankit voivat olla myös hyviä vaihtoehtoja nykyaikaisemmille nettipankeille!

Yhteenveto

Kuten näkyykin; Suomessa on reippaasti monia uskomattomia pankkivaihtoehtoja. Tärkeintä on löytää tarpeisiin parhaiten sopiva. Niin paljon kuin haluammekin antaa hyödyllistä tietoa, suosittelemme aina, että kiinnostuneet tekevät huolellisen tutkimuksen ja taustakarkoituksen ennen kuin lopulta valitsevat haluamansa pankin. Varo epäilyttäviä verkkosivustoja tai tarjouksia, jotka näyttävät liian hyviltä ollakseen totta! Tässä mielessä olet valmis löytämään parhaan mahdollisen verkkopankkikokemuksen Suomessa!

Viitteet

  1. “5 Advantages of Online Banking”, The Balance. Accessed June 21, 2021 from: https://www.thebalance.com/three-advantages-of-online-banking-2385804

  2. “How to open a bank account in Finland”, N26 Bank. Accessed June 18, 2021 from:https://n26.com/en-eu/blog/how-to-open-a-bank-account-in-Finland 

  3. “N26”, N26. Accessed June 21, 2021 from:  https://n26.com/en-eu?irclickid=yHISh5VW4xyLWbW0TWXZ0S3wUkB1DrX73zzA2c0&irgwc=1&utm_campaign=ira&utm_medium=cpo&utm_source=affiliate&utm_term=2061036 /

  4. “Join The Free”. Bunq Bank. Accessed June 21, 2021 from: https://www.bunq.com/?fccdacffcc694cc6b0a87debf8d055d1=   

5.“Aktia: Save & Invest” Aktia. Accessed June 21, 2021 from: https://www.aktia.fi/fi/henkiloasiakkaat