Topp 3 Nettbanker I Norge

Topp 3 Nettbanker I Norge

Etter hvert som verden fortsetter å bli digital, blir nettbank enda mer etterspurt. Folk vil ikke lenger stå i kø i banken når samme tjenestene kan gjøres via smarttelefonen eller datamaskinen. Men med så mange banker som er tilgjengelige i Norge, hvordan kan du sørge for å velge den som er best etter dine behov? Vi har oppsummert tre av de beste bankene i Norge for å hjelpe deg komme i gang.

Hvorfor burde du bruke nettbank?

Et underverk med teknologi er at den lar oss utføre hverdagsoppgaver hjemmefra. Det gjelder også for nettbank. Selv om det er mange ekstra fordeler med nettbank i forhold til tradisjonelle banker, her er noen av de viktigste funksjonene:

1) Bekvemmelighet

Med nettbank og mobilapper kan oppgaver som en gang krevde at du måttet fysisk besøke banken nå gjøres der det er mer praktisk for deg. Selv om det er noen tjenester som fremdeles krever en fysisk signatur eller din tilstedeværelse i banken, kan de aller fleste bankprosedyrer nå fullføres virtuelt. Selvfølgelig kan du alltid chatte online med en bankrepresentant eller ringe dem direkte hvis du trenger ekstra hjelp.

2) 24 timers tilgang

En av de største ulempene med de fleste tradisjonelle bankene er at de bare er åpne i bestemte timer hver dag. Avhengig av tidsplan og tilgjengelighet kan disse begrensede timene være et stort hinder. Med nettbank kan du fullføre alle bankoppgavene dine når som helst på dagen. Nok en gang tilbyr fleksibiliteten og bekvemmeligheten en ypperlig service.

3) Ekstra sparinger

Etter hvert som flere mennesker flytter til nettbank, gjør dette bankene i stand til å optimalisere utgiftene sine. Det er til og med noen banker som nå er 100% online. Ettersom bankene reduserer arbeidskraftskostnadene sine, gjør det dem i stand til å overføre sparingene til kundene med lavere serviceavgifter. Med andre ord, ved å bytte til nettbank, kan du indirekte senke bankgebyrene dine.

Hva er kvalifiseringskravene?

For å åpne en bankkonto i Norge – online eller fysisk personlig – må du oppfylle følgende kriterier: [1]

Alder: du må være over 18 år, eller ha samtykke fra foreldrene dine.
Adressebevis: du må fremlegge bevis på en adresse i Norge.
Legitimasjon: du må oppgi legitimasjon med bilde, og de fleste bankene vil be spesifikt om ditt norske personnummer.
Inntekt: du må fremlegge bevis på ansettelse eller skoletilmelding.

Oppfyller du alle kravene ovenfor, er du kvalifisert til å opprette en online bankkonto i Norge.

Topp 3 nettbanker i Norge

Det er mange flotte nettbanker å velge mellom i Norge, men her er tre av de aller beste alternativene:

1) N26 Bank

N26 Bank vokser i popularitet over hele Europa. Den er berømt for sin enkelhet og fleksibilitet og er fokusert på teknologikyndige brukere. [3]

Mens denne banken tilbyr en rekke konto- og forsikringsalternativer, er en av de mest populære funksjonene muligheten til å synkronisere betalinger med andre merker som Apple Pay, Mastercard og mange flere. Alle funksjonene finner du enkelt på Apple- og Android-appene sine, noe som gjør dette til et praktisk bankalternativ for alle som ønsker å bli digitale.

2) Handelsbanken

Til tross for at denne banken er en av de eldste bankene i Norge – grunnlagt i 1871 – skiller Handelsbanken seg ut for sin online opplevelse. [4]

Mens denne bankentilbyr enkle sparekontoer, tilbyr den også online chatter for å sikre at eksternt hjelp er tilgjengelig. Du kan til og med konfigurere kontoen din for å motta SMS-varsler eller bruke telefonbank. Hvis du leter etter en teknologisk kunnskapsrik bank, må du ikke unngå denne tradisjonelle banken.

3) Bank Norwegian

Mens denne banken tilbyr enkle sparekontoer, tilbyr den også online chatter for å sikre at eksternt hjelp er tilgjengelig. Du kan til og med konfigurere kontoen din for å motta SMS-varsler eller bruke telefonbank. Hvis du leter etter en teknologisk kunnskapsrik bank, må du ikke unngå denne tradisjonelle banken.

En av de beste funksjonene til Bank Norwegian er at du kan oppfylle omtrent alle dine bankbehov på ett sted – sparekontoer, forsikring, huslån. Det er viktig at nesten alle disse tjenestene er tilgjengelige online. Dette er en flott påminnelse om at de tradisjonelle bankene er noen ganger også gode alternativer for mer moderne nettbanker.

Konklusjon

Som du kan se er det mange fantastiske bankalternativer i Norge. Det viktigste er å finne den som passer best etter dine behov. Vi ønsker å gi nyttig informasjon, så vi derfor anbefaler at interesserte mennesker gjør sin egen omhu og undersøker før de eventuelt velger sin foretrukne bank. Se opp for mistenkelige nettsider eller tilbud som virker for gode til å være sanne. Med dette i tankene blir du i en god posisjon for å finne den beste mulige nettbankopplevelsen i Norge.

Referanser

  1. “5 Advantages of Online Banking”, The Balance. Accessed June 21, 2021 from: https://www.thebalance.com/three-advantages-of-online-banking-2385804

  2. “How to open a bank account in Norway”, N26 Bank. Accessed June 18, 2021 from:https://n26.com/en-eu/blog/how-to-open-a-bank-account-in-Norway 

  3. “N26”, N26. Accessed June 21, 2021 from:  https://n26.com/en-eu?irclickid=yHISh5VW4xyLWbW0TWXZ0S3wUkB1DrX73zzA2c0&irgwc=1&utm_campaign=ira&utm_medium=cpo&utm_source=affiliate&utm_term=2061036 /

  4. “Handlesbanken”. Handlesbanken. Accessed June 21, 2021 from: https://www.handelsbanken.no/no/

  5. “Aktia: Save & Invest” Aktia. Accessed June 21, 2021 from: https://www.aktia.fi/fi/henkiloasiakkaat