Topp 3 Online Banker I Sverige

Topp 3 Online Banker I Sverige

Då världen fortsätter att gå digitalt, så blir onlinkebanker vanligare i efterfrågan. Folk vill inte längre stå i kö när samma tjänste rkan göras genom deras smartphone eller dator! Men med så många banker tillgängliga i Sverige, hur kan du se till at välja den bästa för dina behov? Vi har sammanlagt 3 av toppbankerna i Sverige för att hjälpa dig komma igång!

Varför banker online?

Ett av undrena av teknologi är att den tillåter oss att utföra vardagliga uppgifter från komforten av vårt eget hem. Det samma gäller för onlinebankning. Medans det finns många fördelar att onlinebanka mot traditionella banker, här är några av de viktigaste faktorerna:

1) Bekvämlighet

Med onlinebank och mobila appar, så ka nuppgifter som att gå till banken göras vart det är som mest bekvämt för dig. Medans det finns vissa tjänster som fortfarande kräver en fysisk signatur eller din närvaro på banken, så kan majoritetnen av bankprocedurer nu göras virtuellt. Självklart, du kan alltid chatta online med en bankrepresentant eller ringa dem direkt om du behöver mer hjälp!

2) 24-timmar tillgång

En av de största nackdelarna om de flesta traditionella bankerna är att de bara är öppet vissa timmar genom dagen. Beorende på ditt schema och tillgänglighet, så kan dessa begränsade timmar bli ett stort hinder. Med onlinebankning, så ka ndu göra dina bankärenden när som helst på dagen. Återigen, flexibilitet och bekvämlighet som detta erbjuder är en överlägsen service!

3) Extra sparanden

Då fler folk rör sig till onlinebankning, så tillåter detta att bankerna optimerar sina spenderingar. Det finns till och med banker som är 100% online. Då banker reducerar deras lönekostnad, så tillåts dem att passa sparanden vidare till kunden genom lägre serviceavgifter. Med andra ord, genom att byta till onlinebankning, så kan du indirekt sänka dina bankavgifter.

Vad är behörighetskrav?

För att öppna ett bankkonto i sverige – online eller fysiskt – så måste du fullfölja följande kriterier; [1]

Ålder: Du måste vara över 18 år (eller ha föräldrars tillstånd)
Adressbevis: du måste förse med en adress i Sverige
Identifikation: du måste förse med ett foto id, och de flesta bankerna kommer fråga specifikt för ditt svenska personnummer (Personligt identitetsnummer)
Inkomst: du måste förse med anställningsbevis eller bevis av skolanmälan

Så länge du möter alla krav ovan, så kan du sätta upp ett bankkonto i Sverige!

Topp 3 online banker i sverige

Det finns många bra online banker att välja mellan i Sverige, men här är 3 av de bästa alternativen:

1) N26 Bank

N26 ökar i popularitet över hela europa. Kända för deras enkelhet och flexibilitet, de har en specifik emfas på tekniskt smarta användare. [3]

Medans många kontoalternativ och försäkringalternativ erbjuds, så är en av de mest populäraste funktionerna förmågan att synka betalningar med andra märken som Apple Pay, Mastercard, och mer. Alla dess funktioner kan bekvämt hittas i deras Apple och andoid appar, detta gör det till ett bekvämt bankalternativ för alla som tänkt gå digitalt!

2) Bunq Bank

Om du letar efter en bank som inte bara är säker, utan också som försöker ändra industrin, så är Bunq för dig! [4]

Medans det erbjuds simpla spar/check konton, så erbjuds också det gröna kontot, som donerar pengar till trädplantering med varje 100$ spenderade. Bunq driver också en gemenskap som organiserar händelser som Yoga för dess kunder. Medans de håller på med dessa händelser, så är en funktion erbjuden av Bunaq som kan passa bra Splitta betalningar, som tillåter dig att uppladda ett kvitto och lätt dividera det bland dina vänner för att kontribuera gruppräkningen.

3) Swedbank

Swedbank är inte bara en onlinebank då de erbjuder vanliga tjänster också, denna bank är kapabel attt hålla sitt eget bättre än andra online-banker. [5]

En av de bästa sakerna med Swedbank är att du kan göra nästan alla bankärenden på en plats – sparanden, kredit, försäkring, lån och mycket mer. Att kunna utföra alla dessa funktioner med ett företag är inte något som ska förbises då många banker försöker specialisera sina tjänster och bli mer raka. Detta är en bra påminnelse att traditionella banker fortfarande kan erbjuda en engagerad onlineerfarenhet!

Sammanfattning

Som du kan se, så finns det många otroliga bankalternativ i sverige. Den mest viktiga saken är att hitta den som passar dina behov bäst. Så mycket som vi vill förse användningsbar information, så rekommenderar vi att intresserade partier gör deras egna flit och forskning innan de väljer bank. Se upp för misstänksamma hemsidor eller erbjudanden som verkar vara för bra för att vara sanna! Med detta i åtanke, så kan du hitta den bästa onlinebank erfarenheten i sverige!

Referenser

  1. “5 Advantages of Online Banking”, The Balance. Accessed June 21, 2021 from: https://www.thebalance.com/three-advantages-of-online-banking-2385804

  2. “How to open a bank account in Sweden”, N26 Bank. Accessed June 18, 2021 from: https://cartes-credit-france.com/comment-ouvrir-un-compte-en-ligne/

  3. “N26”, N26. Accessed June 21, 2021 from:  https://n26.com/en-eu?irclickid=yHISh5VW4xyLWbW0TWXZ0S3wUkB1DrX73zzA2c0&irgwc=1&utm_campaign=ira&utm_medium=cpo&utm_source=affiliate&utm_term=2061036 /

  4. “Join The Free”. Bunq Bank. Accessed June 21, 2021 from: https://www.bunq.com/?fccdacffcc694cc6b0a87debf8d055d1= 

5. “Swedbank” Swedbank. Accessed June 21, 2021 from: https://www.swedbank.se/